monitor.bg
Събота 5 Януари, 2013
Срещу 100 долара на час
Караме ски в Дубай
22 декара снежна покривка в Mall of the Emirates

Зимният парк Ski Dubai може да побере над 1500 любители на снежните спортове.
.
Колония от живи пингвини посреща гостите

Кралските пингвини са любимци на гостите в комплекса.
Известният ски комплекс е приютил колония от кралски пингвини, с които посетителите могат да общуват. Акцията „Сприятели се с пингвините” се реализира в рамките на програма за съхраняване на многообразието в морския свят и има за цел да разшири знанията за тези птици и условията, в които живеят. Всички желаещи, в това число и децата от три години нагоре, могат да си общуват с пингвините в условията на естествената за тях хладна среда, която е специално създадена на територията на комплекса. В програмата на посещенията,  която се ръководи от професионални водачи, влиза възможността да се наблюдава тяхното плуване, както и гмуркането им, има също така „живо” общуване и възможност да се правят снимки за спомен.

Освен това всеки ден има представления  „Маршът на пингвините”, при които може да се наблюдават скоковете им във водата и навиците на птиците по време на разходките из „снежния парк”. Срещите с пингвините се провеждат от 13 до 21 часа в работни дни и от 12 до 21 часа в почивните, които в тази част на света са петък и събота. Билети трябва да се купят предварително.
.
Самолетните билети между 350 и 800 евро

Любителите на зимните спортове не усещат в мола, че навън температурата достига до +48 градуса.
Самолетните билети до Дубай, когато се купуват индивидуално, а не са включени в туристическия пакет, са на цени от 350 до 800 евро. Стойността зависи от това колко време преди полета ще бъде платен билетът. Най-удачно е билетът да бъде купен около 3 месеца преди полета, тогава цената е най-изгодна. Тъй като за празници това е търсена дестинация, седмица преди отпътуването цените са в диапазона от 502 до 880 евро с едно прекачване, а неудобството да сменяте самолет на два пъти е още по-скъпо. За българските пасажери маршрутите минават най-често през Москва с „Аерофлот” или през Истанбул с турските авиолинии. Ако човек обаче харесва конкретен западен превозвач, няма проблем да отлети до Австрия или Германия и после да се върне обратно, за да стигне до топлата държава.
.
И в Барселона слагат кънките

RIMANEWS.COM
Нова спортна страст може да имат жителите на Барселона след 2015 година.
ПРЕЗ 2015 ГОДИНА

Макар Барселона да не е далеч от Пиренеите, управниците на каталунския град искат да изградят изкуствена ски писта на брега на Средиземно море. През 2015-а жителите и гостите на каталунската столица ще могат да „превключат” от водни на зимни ски, без да напускат града. Холандската компания, която стои зад проекта „Барселона Snow World”, обещава комплексът да бъде въглеродно неутрален. Предвижда се да има възможност за пързаляне с кънки и ски писти. Издигането на съоръжението, което ще има 39 000 квадратни метра купол, е част от огромна схема за реконструкция на южната част на града. Градският съвет на Барселона стартира два големи проекти за устойчива реконструкция на района Марина дел Прат, който е предимно с индустриални имоти. В прилежащата зона „Франка” ще бъде изграден нов жилищен квартал с много обществени удобства и паркове, до който ще достига и градското метро.
.
В околностите на Рим ще правят закрита писта

LEICATIME. COM
Остия е бил пристанищен град на Древния Рим и привлича много туристи заради забележителностите си.
Близо до италианската столица – в град Остия, ще бъде построен изкуствен ски курорт, съобщи вестник La Repubblica. Очаква се общата стойност на проекта да достигне 1,5 млн. евро. Строителството на развлекателния център, който ще наподобява дубайското съоръжение, ще започне през тази година. Създаването на ски комплекс близо до Рим се е обсъждало още през март 2012 година, когато проектът не е бил утвърден поради пропуски в техническата документация. Предвижда се в комплекса да има ледена пързалка, терени за стрелба с лък и поле за игра на голф и ресторанти. Най-атрактивната част, разбира се, ще бъдат предвидените две писти. Автор на проекта е Аугусто Бонвичини, председател на комисията по туризъм в Остия. Градът и без ски писти привлича много туристи, а неговият римски театър е обявен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява